• Limburg, waar het leven je toelacht!

  • Huizen van de Limburgse makelaars!

  • Limburg, wonen met een glimlach!

Het is weer voorbij die mooie zomer


Zelden was deze melodie van Gerard Cox uit 1973 zo toepasselijk als dit jaar. Het ene hitterecord na het andere werd gebroken. Zelfs in de herfstmaanden september en oktober werden we verrast met een extra toegift. 
Maar nu lijkt er toch echt een einde aan de warme periode te komen. De klok gaat terug, dagen worden korter, de nachten langer en het stookseizoen gaat beginnen. Voor aangename temperaturen moeten we dan zelf zorgen, via de verwarming, de open haard of een extra trui.
Krijg je net als ik elke maand van je energiebedrijf een overzicht van je energieverbruik? Dat was toch telkens lachen geblazen. De komende maanden zal dit echt wel gaan veranderen. Ik ben benieuwd of ik mijn energieverbruik nog wat kan temperen. Al een paar jaar heb ik enkele kleine voornemens die om een uitvoering vragen, zal het me dit jaar lukken?
Misschien helpt het onderzoek van het CBS over bewust energieverbruik van de Nederlanders mij een beetje. Ik heb het bericht met belangstelling gelezen. Mensen die zeggen dat zij om het milieu geven, zijn in hun gedrag meestal ook energiebewust. Voor de meeste Nederlanders is het toch het kostenaspect, dat bepalend is. Met de wasmachine zit het bij ons wel goed, een vaatwasser hebben we niet.
Bij de opladers is het een ander verhaal, ik heb mij eigenlijk nooit gerealiseerd dat opgeladen apparaten toch nog stroom blijven vreten. Ik voel ook wel wat voor LED verlichting, maar ik heb veel lampen met dimmers. Dat vergt dan weer een extra investering. Ik heb nog een paar kleine ramen die wat extra isolatie kunnen gebruiken en verder zie ik zo’n ouderwets gordijn wel zitten om bij de buitendeuren de warmte binnen te houden. We zullen het zien, de wintermaanden hebben hun charme, maar stiekem verlang ik toch al weer naar het voorjaar en de volgende zomer.

Reacties op bericht

Contact
Neem de tekens van de afbeelding over
* Hoofdlettergevoelig

Contact | Feedback