Sluit help
Helpafbeelding traditioneel zoeken
Opties:

gemeenten aangesloten bij Woonplein Limburg

Pagina:
1
2
3
4

077-4749292

Gemeente Beesel, Raadhuisplein 1 , Reuver
Adres:
Raadhuisplein 1
5953AL Reuver

T: 077-4749292
F: 077-4745888

Omschrijving:
Gemeente Beesel De gemeente Beesel ligt in een landelijk gebied tussen Venlo en Roermond en heeft bijna 14.00 inwoners, verdeeld over drie dorpskernen (Beesel, Reuver en Offenbeek). De bosrijke omgeving, de ligging aan de Maas en het traditionele dorpse karakter van de gemeente dragen bij aan de hier heersende opvatting dat leven meer is dan werken alleen.   Beesel wordt voor het eerst vermeld in 1275 en vormde samen met Belfeld eeuwenlang één schepenbank. Lange tijd hoorde beide plaatsen bij het Overkwartier of Spaans Opper-Gelre. In 1713 kwam het samen met enkele andere gemeenten als Staat-Opper-Gelre aan de Verenigde provinciën.   Faciliteiten Gemeente Beesel kent drie kernen met faciliteiten. In alle drie de kernen zijn horecagelegenheden, winkels en sportfaciliteiten gevestigd. Op de gemeentesite van Beesel is hier meer informatie over te vinden. Op de website van de gemeente zijn tevens de scholen aangegeven.   Cultuur en jaarlijkse evenementen Beesel is vooral bekend door het draaksteken, een openlucht schouwspel over de legende van Sint Joris en de Draak. Eens in de zeven jaar staat heel Beesel in het teken van deze oeroude strijd tussen goed en kwaad. Op het landgoed Rijkel, bevindt zich de Hischtorische Groentenhof. Een organisatie die zich richt op de teelt en de promotie van vergeten, zeldzame of bijzondere groenten.   Bereikbaarheid De belangrijkste verkeerader van gemeente Beesel is de A73.

0485-348383

Gemeente Bergen, Raadhuisstraat 2 , Bergen lb
Adres:
Raadhuisstraat 2
5854AX Bergen lb

T: 0485-348383

Omschrijving:
Gemeente Bergen De gemeente Bergen ligt in het topje van de provincie Limburg, tussen de Maas en de Duitse grens. Gelegen tussen Nijmegen en Venlo, in de nabijheid van de Duitse steden Kleef, Goch en Weeze, heeft deze uitgestrekte gemeente veel te bieden. De gemeente telt zeven kerkdorpen en twee gehuchten en buurtschappen.   Bergen maakt in de zestiende eeuw deel uit van de schepenbank Well en had geen eigen zegel of wapen. Tijdens de Spaanse successieoorlog werd het door Pruisische troepen bezet en bleef Duits grondgebied tot 1814. Na  de staatkundige indeling op het congres van Wenen in 1815, is gemeente Bergen ingedeeld bij Nederland. De gevormde grens werd bepaald op een afstand van een kanonschot gemeten vanaf de rivier de Maas.   Faciliteiten Bergen heeft veel horeca gelegenheden en een middelgroot winkelcentrum. Naast de uitgebreide wandel en fiets en watersportmogelijkheden, heeft iedere kern in de gemeente Bergen een eigen sportvereniging. Scholing wordt centraal geregeld in Bergen, info is hier terug te vinden.   Cultuur en jaarlijkse evenementen In de gemeente Bergen zijn veel bezienswaardigheden en een actief verenigingsleven aanwezig.   Bereikbaarheid Bergen is goed bereikbaar via de E13-A73 en A77 in Nederland en de E31-A57 vanuit Duitsland.

045-5278555

Gemeente Brunssum, Lindeplein 1 , Brunssum
Adres:
Lindeplein 1
6440AG Brunssum

T: 045-5278555

Omschrijving:
Gemeente Brunssum De gemeente Brunssum is een verrassende gemeente. Het vele groen, een modern winkelcentrum met passage en een prachtig vijverpark geven Brunssum een eigentijdse uitstraling.   In  de jaren 1050 tot 1400 floreerde Brunssum in de aardewerkindustrie.  De Brunssumse bevolking ontwikkelde zich naar een internationale samenstelling door de oprichting van de staatsmijn Hendrik (1918 tot 1966).Na deze periode is de transformatie van ‘zwart’ naar ‘groen’ gestart in de jaren zeventig en heeft geresulteerd in een prettige woon- en werkomgeving. De bebouwing is ruim, de groenvoorziening royaal, dit dankzij parken, pleinen en goed onderhouden straten. Brunssum heeft een bloeiend gemeenschapsleven met honderden verenigingen actief op het gebied van sport en cultuur.   Faciliteiten In het centrum van Brunssum ligt een modern winkelcentrum met passage waarin meerdere winkels en horecagelegenheden naast zijn gevestigd. Het zwembad, De Bronspot, is gelegen in het centrum van Brunssum. In de wijk Rumpen is een sporthal gelegen. In meerdere wijken is een basisschool gevestigd, deze zijn onderdeel van Movare. Cultuur en jaarlijkse evenementen Cultuur en traditie staat in Brunssum hoog in het vaandel. Vierjaarlijks vindt een folkloristische parade plaats. De oorsprong van deze parade is uit 1953, toen uit solidariteit met de slachtoffers van de watersnoodramp in Zeeland de carnaval werd afgelast. Daarnaast vindt elk jaar de parallelloop plaats.   Bereikbaarheid Brunssum heeft diverse aansluitingen naar provinciale wegen, te weten N274 richting Roermond, N276 richting Sittard-Geleen, N298 via Hoensbroek naar Nuth en vervolgens de A2 en N299 via Landgraaf en Kerkrade naar Herzogenrath.

0475-478478

Gemeente Echt-Susteren, Nieuwe Markt 55 , Echt
Adres:
Nieuwe Markt 55
6101CV Echt

T: 0475-478478
F: 0475-478755

Omschrijving:
Gemeente Echt-Susteren Echt-Susteren is een jonge gemeente in Midden-Limburg, centraal gelegen tussen Roermond en Sittard-Geleen, het Belgische Maaseik en de Duitse plaatsen Waldfeucht en Selfkant. De gemeente kenmerkt zich door groen en landelijkheid. Leefbaarheid en een hoog voorzieningsniveau van de kernen staat centraal. De gemeente is in 2003 ontstaan als gevolg van een fusie tussen de voormalig zelfstandige gemeenten Echt en Susteren. Gemeente Echt-Susteren telt 10 officiële kernen, dit zijn: Echts, Susteren, Pey, Nieuwstadt, Koningsbosch, Roosteren, Sint Joost, Maria-Hoop, Heide, Slek en Dieteren.   Faciliteiten Gemeente Echt-Susteren heeft een uitgebreid aanbod aan faciliteiten, deze zijn hier te vinden. Alle kernen van de gemeente hebben eigen basisscholen, in Echt is een middelbare school gelegen. Voor meer informatie kan hier gekeken worden. De gemeente heeft sport hoog in haar vaandel staan, daarom is ook in vrijwel iedere kern één of meerdere sportgelegenheden te vinden.   Cultuur en jaarlijkse evenementen Kunst en cultuur wordt in de gemeente niet enkel als vrijetijdsbesteding gezien, maar als een onmisbare motor van de gemeenschap. Voor een uitgebreid overzicht van de activiteiten van verenigingen, wordt door verwezen naar uitinechtsusteren. Voor uitgebreide informatie over de activiteiten in en rondom Echt-Susteren verwijzen wij u door naar de website van hetsmalstestukjenederland.nl.   Bereikbaarheid De belangrijkste verkeeraders van gemeente Echt-Susteren zijn de A2, A73, N274, N296 en de N572. Verder loopt een spoorlijn door de gemeente en is de gemeente te bereiken via het water (Julianakanaal).

043-4588488

Gemeente Eijsden-Margraten, Breusterstraat 27 , Eijsden
Adres:
Breusterstraat 27
6245EH Eijsden

T: 043-4588488
F: 043-4588400

Omschrijving:
Gemeente Eijsden-Margraten Eijsden was in de 18e eeuw een zeer drukke havenplaats met veerpont over de Maas, het gebied maakt inmiddels deel uit van het Maasdal ten zuiden van Maastricht. Midden in Eijsden ligt een plein met de naam ‘Vroenhof’ oftewel ‘het Hof van de Heren’.   Margraten ligt even ten zuiden van Valkenburg aan de Geul. Margraten kent veel typische vakwerkboerderijen, monumentale hoeves en langhuizen in een weldadig groen landschap.   De gemeenten Eijsden en Margraten zijn op 1 jan 2011 samengevoegd tot de gemeente Eijsden-Margraten. De gemeenten telt 15 dorpen en velen gehuchten en buurtschappen.   Faciliteiten Beide voormalige gemeenten hebben een middelgrote kern. Alle dorpen hebben kleine faciliteiten. Iedere kern heeft een eigen basisschool, deze zijn terug te vinden op de gemeentewebsite.   Cultuur en jaarlijkse evenementen De natuur en het landschap zijn de grootste publiekstrekkers, maar binnen de gemeenten bevinden zich ook bezienswaardigheden en attracties van een heel andere aard. Een greep uit deze bezienswaardigheden zijn het museum over West-Afrika in Cadier en Keer en de internationale begraafplaats in Margraten.   Bereikbaarheid Gemeente Eijsden-Margraten is te bereiken via de A2, N389 en de N598.

0485-494141

Gemeente Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 , Gennep
Adres:
Ellen Hoffmannplein 1
6591CP Gennep

T: 0485-494141

Omschrijving:
Gemeente Gennep Het gezellige stadje Gennep heeft een vestigingsverleden. Onder andere de Martinustoren, de Middeleeuwse stadsmuur en de architectuur van het Petershuis herinneren aan vroegere tijden. Het mooie straatbeeld en de interessante musea, de cultuur evenementen, de cafeetjes en het fijne winkelcentrum maken Gennep een aangename gemeente. Gemeente Gennep kent vijf kernen, Gennep, Heijnen, Milsbeek, Ottersum en Ven-Zelderheide.   Gennep kent ook een rijk keramiek verleden en heeft vandaag de dag nog steeds een levendige kunst en kermaniekcultuur. De jaren na de tweede wereld oorlog worden gekenmerkt door wederopbouw en industriële revival.   Faciliteiten De gemeente kent een redelijk winkelcentrum met faciliteiten. Scholen zijn ook goed vertegenwoordigd binnen de gemeente en zijn hier te vinden.   Cultuur en jaarlijkse evenementen Gennep kent het hele jaar door een aantal evenementen. Voor iedereen is er wat te beleven, of het nu gaat om sport, kunst, cultuur, muziek of geschiedenis. Wie ’s zomers op de Markt op een terrasje zit, kan aangenaam worden verrast door een van de vele optredens. In september is de jaarlijkse internationale keramiek manifestatie Keramisto, die zo’n 10.000 bezoekers trekt.   Bereikbaarheid De belangrijkste verkeeraders van Gennep zijn de A77 en de N271.

043-8800600

Gemeente Gulpen-Wittem, Willem Vliegenstraat 12 , Gulpen
Adres:
Willem Vliegenstraat 12
6271DA Gulpen

T: 043-8800600
F: 043-8800601

Omschrijving:
Gemeente Gulpen-Wittem De gemeente is zeer landelijk en rijk aan kastelen en vakwerkhuizen. Met haar uniek glooiende landschap en haar beekdalen, trekt de Gulpen-Wittem jaarlijks vele toeristen. Gulpen-Wittem is op 1 januari 1999 ontstaan uit de samenvoeging van  de gemeenten Gulpen en Wittem. De Gemeenten telt 10 dorpen en 44 buurtschappen en gehuchten.   Gulpen ontleent haar naam aan het riviertje de Gulp, dat dwars door het centrum door loopt en het dorpsgezicht typeert. Wittem werd in 1520 verheven tot een vrije rijksheerlijkheid en in 1732 tot graafschap. Het Redemptoistenklooster werd tussen 1729 en 1733 gebouwd en functioneert als regionaal bedevaartsoort.   Faciliteiten De kern van Gulpen heeft een cluster van faciliteiten. In dezelfde kern is een sporthal met groot zwembad ondergebracht. Gulpen-Wittem telt meerdere basisscholen, speciaal onderwijs en een middelbare school in Gulpen, het sophianum. Ieder dorp heeft veelal haar eigen bakker, slager en kleine supermarkt.   Cultuur en jaarlijkse evenementen Gemeente Gulpen-Wittem kent een actief verenigingsleven per kern. Daarnaast worden er veel evenementen georganiseerd in de regio, zoals de Gulpener wandeltocht, de nacht van Gulpen en de Groeëte Gulpener Vastelaovend Finale.   Bereikbaarheid De belangrijkste verkeersader is de N278.

045-5605040

Gemeente Heerlen, Geleenstraat 27 , Heerlen
Adres:
Geleenstraat 27
6411HP Heerlen

T: 045-5605040

Omschrijving:
Gemeente Heerlen Heerlen kenmerkt zich door zijn activiteiten op het gebied van sportiviteit, muzikaliteit of hilariteit. Heerlen is een zeer groene stad met een aanwezige monumenten uit de architectuurstromingen uit de 20e eeuw. Deze gebouwen zijn gelegen in de binnenstad en ontworpen door de architect Frits Peutz, te weten  SCHUNCK*, het Royal Theater, het raadhuis en het Parkstad Limburg Theater. Heerlen bestaat uit 32 wijken.   De Romeinen stichtten ruim 2000 jaar geleden Coriovallum (betekenis: uitstekend gelegen versterking of legerplaats) op de locatie waar nu Heerlen staat. In 1940 zijn de vondsten die nu tentoongesteld worden in het thermenmuseum ontdekt door een ploegende boer. Gedurende de 20e eeuw was Heerlen een dorp met een zeker centrumfunctie. Pas toen de mijnbouw in Heerlen aantrok, groeide de bevolking van Heerlen explosief, van 7.000 inwoners in 1900 tot bijna 100.000 inwoners in 2000. In 1965 is de laatste mijn gesloten en heeft de stad Heerlen alle zwarte mijnbergen veranderd in groene woonwijken of parken. Faciliteiten In de binnenstad kun je gezellig winkelen en genieten van een drankje en een hapje aan onder andere het Pancratiusplein. Daarnaast heeft Heerlen de grootste woonboulevard van Europa met tientallen speciaalzaken en de grootste IKEA van de Benelux.   Heerlen telt meerdere (particuliere) sportgelegenheden. In meerdere wijken is een basisschool gevestigd, deze zijn onderdeel van Movare en INNOVO. Cultuur en jaarlijkse evenementen In Heerlen staat de zomer elk jaar bol van de evenementen. Voorbeelden daarvan zijn d’r Heëlesje Joarmaat, stadsbraderie Corio Tropical, de Raboronde, Telefleur of het zomerfestival Cultura Nova. Voor jongeren zijn er de popfestivals Booch! en ParkCity Live of het International Breakdance Event. En de middenzaal van Theater Heerlen en De Nieuwe Nor zijn poptempels waar bekende nationale en internationale artiesten graag optreden.   Bereikbaarheid Heerlen is gelegen aan de A79 en A76 en goed bereikbaar met de trein vanuit respectievelijk Maastricht en Eindhoven.
Pagina:
1
2
3
4


Zoeken in bedrijven


Traditioneel zoeken

Topobject

Maastricht, Lenculenstraat 5 C
Maastricht, Lenculenstraat 5C
vraagprijs € 560.000 k.k.
Adam Mostard Hommes
Kerkrade, Diepenbrockstraat 6 A
Kerkrade, Diepenbrockstraat 6A
vraagprijs € 529.000 k.k.
Aquina-Hollanders
Heerlen, Sint Franciscusweg 16
Heerlen, Sint Franciscusweg 16
vraagprijs € 695.000 k.k.
Leenen Vastgoed